COPYRIGHT 2020 • FAMILY TRAVEL BUBBLE
CUNOASTE ECHIPA
BLOG
ftb2x721_crop
LUCREAZA CU NOI
EXCURSII DE GRUP
CUM E SA IMBINI MESERIA DE NEONATOLOG CU PASIUNEA DE A CALATORI ALATURI DE COPIL, INTERVIU CU <PICIORUSE CALATOARE>, discutand cu Ramona de la <PARINTI CALATORI>
20170604_193547-e1549799224856-770x515
Buna, ma bucur sa putem sta de vorba despre proiectul Picioruse Calatoare! Spune-mi putin despre voi, cine e in spatele Picioruselor Calatoare? 

Hello! Picioruse Calatoare este format din David, baietelul meu in varsta de 9 ani, caruia ii place sa calatoreasca, sa se aventureze, sa descopere lucruri noi, si eu, Sorina, mama lui David si  medic neonatolog.


Cum a venit ideea blogului Picioruse Calatoare si de cati ani exista el?

Calatoriile ma relaxeaza, ma scot din zona de confort, nu ca la job as fi intr-o zona de confort, dar imi place sa vad cum traiesc alti oameni, sa le cunosc obiceiurile, cultura, sa vad cum percep ei viata si cum ne percep pe noi ca turisti. In copilaria mea, mama ma plimba destul de mult,  de la ea mostenesc pasiunea asta pentru calatorii. Cred ca in vacante poti petrece timp de calitate alaturi de cei dragi, si asta am vrut sa fac si eu cu David.

Prima iesire din tara a lui David, la 4 luni si jumatate, mi-a deschis orizonturile, am vazut ca nu e greu sa calatoresti alaturi de un copil si de atunci am tot plecat. 

Pagina de facebook am facut-o in 2014, dar teama de a scrie si de a povesti despre calatoriile noastre a disparut abia in februarie 2018, cand am lansat blogul si de atunci povestim acolo toate aventurile noastre.


Cum se imbina meseria de neonatolog cu pasiunea de a calatori alaturi se David?

In ultimul timp, din cauza pandemiei, jobul a castigat teren in fata calatoriilor, in sensul in care am fost foarte prinsa cu spitalul si cu garzile, s-au adaugat restrictiile, frica de a nu ne imbolnavi si am calatorit mai putin.
Acum speram sa recuperam, chiar ne gandim la urmatoarea vacanta spre incantarea lui David.


Pe unde ati ajuns pana acum si care a fost destinatia voastră preferată?

In mare parte am vizitat Europa. Mie imi plac tarile latine, ador sa ma pierd pe stradute in Italia, dar privind si din prisma calatoriilor cu copii aceasta intrebare, as putea sa spun ca destinatia preferata a Picioruselor Calatoare, este Dubai.


De la ce varsta putem calatori cu copiii?

Practic nu este o varsta limita la care poti incepe sa calatoresti cu un copil. Cartile de pediatrie nu dau o varsta minima, dar luand in considerare implicatiile neonatale, sistemul imunirat mai fragil, colicile, si adaprarea parinte-copil, optim cred ca dupa o luna, eu personal as sta o luna sa ma acomodez cu nou nascutul si apoi m-as aventura in locuri noi.


Ce recomandari are medicul neonatolog din spatele blogului Picioruse Calatoare pentru parintii care vor sa calatoreasca alaturi de cei mici? 

Calatoriile alaturi de cei mici nu sunt usoare, dar sunt minunate si pline de provocari. 
Copii se dezvolta descoperind lumea, invata obiceiuri, traditii, absorb informatii din locurile prin care veti trece pe care cand va veti astepta mai putin, vi le vor spune. 

Fiti curajosi, strangeti informatii despre destinatie, discutati cu un medic pediatru inainte de a pleca, luati-va cu voi o trusa cu medicamente cu minimul necesar si plecati la drum. 

Spune-ne un singur lucru care nu ar trebui sa lipseasca din bagaje atunci cand calatorim cu copiii. 

Copilul nu ar trebui sa lipseasca! Glumesc!
In general depinde de locul unde mergem, in functie de destinatie si varsta copilului. Cand era David mai mic, nu plecam fara medicamente, acum sunt mai relaxata. In general am grija sa am o trusa cu cateva medicamente la mine.

Cateva incurajari pentru parintii care si-ar dori sa calatoreasca cu cei mici dar nu au curaj? 

Daca prima vacanta alaturi de copil a fost un dezastru, nu va descurajati, nu toate vacantele sunt asa. De accord, atunci cand pleci cu un copil, totul este imprevizibil, dar ganditi-va cu cate amintiri frumoase veti ramane si cum va veti aminti peste ceva timp despre aventurile voastre.

Mie imi place sa stau cu David, seara inainte de culcare, sa ne uitam la fotografii din vacante si sa povestim ce am facut in locurile respective.